Klantcase AFAS Software

Club Car Carryall 550 | Groenonderhoud

Groenspecialist Gerard Stikvoort over de Club Car: "Het is schakelaar om en wegrijden."

Over AFAS Software

AFAS Software ontwikkelt sinds 1996 softwareproducten voor de zakelijke markt. De missie van dit Nederlandse familiebedrijf is ‘Het ontwikkelen van software voor de zakelijke markt op een maatschappelijk verantwoorde manier waarbij klanten, medewerkers en milieu centraal staan.’
AFAS doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Dat geldt ook voor het nieuwe hoofdkantoor (het ‘clubhuis’), een opvallend en zeer energiezuinig gebouw dat eind 2020 werd opgeleverd. Blikvangers van het ontwerp zijn het AFAS Theater met 800 zitplaatsen en een door landschapsarchitect Bart Hoes ontworpen wandelpark van 44.000 m2 met onder andere grasvelden, terrassen, plantsoenen, kunstobjecten, sportattributen, waterpartijen, bomen en naturalistische beplanting.

Marathons

Het in goede conditie houden van het twee hectare grote tuincomplex is een fulltime job: groenspecialist Gerard Stikvoort en zijn collega houden zich dan ook dagelijks bezig met de aanleg, het onderhoud en waar nodig herstellen van de verschillende onderdelen van het park.
Stikvoort werkt sinds januari 2021 bij AFAS. Om zich snel over het terrein te verplaatsen, gebruikt hij een elektrische Club Car golfkar. Een uitkomst, vindt hij: “We rijden soms wel 20 à 30 keer heen een weer en de afstanden zijn groot. Zonder de kar zou ik elke week meerdere marathons lopen!”

Hele week op één acculading

Elektrisch is bij AFAS een vereiste als het gaat om de aanschaf van nieuw gereedschap en transportmiddelen: in 2024 wil het IT-bedrijf hiermee volledig elektrisch zijn. Stikvoort staat hier helemaal achter: “Als je eenmaal met elektrisch werkt, wil je nooit meer anders. Het werkt super!” De elektrische golfkar is bovendien zeer zuinig: “Hij houdt het minimaal een week vol op één acculading en meestal langer. We kunnen de kar dus de hele week gebruiken en in het weekend opladen. Op maandag is de kar dan weer klaar voor gebruik.”

Gebruiksgemak

Een ander voordeel van de golfkar is het gebruiksgemak, vindt Stikvoort: “Het is: schakelaar om en meteen wegrijden. Je hoeft niets op te starten. ’s-Ochtends laden we de spullen in de kar en rijden we naar de tuin. We hebben gekozen voor een Club Car Carryall 550 transportkar met glazen cabine en een kiepbare laadbak zodat we klein gereedschap zoals heggenscharen, bladblazers en rugspuit makkelijk mee kunnen nemen. Voor groter gereedschap gebruiken we soms een aanhanger. Verder hebben we de deuren uit de cabine gehaald zodat we nog makkelijker en sneller in- en uit kunnen stappen.”

Stil

Stikvoort en zijn collega zijn dik tevreden over het ‘karretje’ zoals ze de Club Car noemen: “Alles functioneert, hij doet waarvoor we ‘m aangeschaft hebben en is ook nog eens stil en schoon. Zo zijn we niemand tot overlast en kan iedereen in alle rust genieten van deze bijzondere omgeving.”

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze Club Car transportkarren? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer informatie?