Klantcase Haarlemmermeersche Golfclub

Club Car Marshalkar | Marshal werkzaamheden

“We zochten een marshalkar die tegen een stootje kan.”

Over de Haarlemmermeersche Golfclub

Midden in het historische landschap van de Haarlemmermeer ligt de Haarlemmermeersche Golfclub. De afwisselende 27 holes baan is geschikt voor golfers van alle niveaus en loopt door een typisch Hollands landschap en een parklandschap afgewisseld met jonge eikenbossen. Gasten noemen het een oase van rust midden in de drukke randstad.

Nieuwe marshalkar

Hans de Wekker is consul en marshal bij de Haarlemmermeersche. Als marshal vervult hij de rol van gastheer en leidt hij het verkeer op de club in goede banen. Zijn taken variëren van het begeleiden van greenfeespelers en het controleren of de spelregels goed worden toegepast tot het starten van deelwedstrijden en het verlenen van eerste hulp. Veelomvattend maar leuk en dankbaar werk, aldus De Wekker: “Je leert de mensen kennen, je leert de baan kennen en je doet wat nuttigs voor je club.”
Sinds enkele weken rijden De Wekker en zijn collega’s in een gloednieuwe Club Car Marshalkar over het terrein: een extra stevig uitgevoerde golfkar die tegen een stootje kan.

Duurzamer

De Wekker: “Met de vorige marshal buggy hadden we regelmatig last van storingen: de elektromotor liet het afweten en de openslaande deuren waaiden regelmatig vanzelf open. Ook het loodzuur accupakket vroeg veel zorg en kon tussentijds niet worden bijgeladen
Toen de kar versleten was en vervangen moest worden, hebben we een lijstje gemaakt met eisen waar de kar aan moest voldoen. Zoals een laadbakje met voldoende ruimte om een AED-kistje mee te nemen en een trolley in het geval we iemand moeten oppikken die een enkel heeft verstuikt of onwel is geworden. En een accupakket met grotere capaciteit, want in de zomer rijden we met de kar soms tot 12 uur per dag in de baan.”
De meest belangrijke voorwaarde: de kar moest duurzamer zijn dan de vorige. De Wekker: “We rijden met bijna 25 marshals in shifts in de wagen en ja, we zijn allemaal mensen. De kar moet dus tegen een stootje kunnen.”

Complete wagen voor marshal werkzaamheden

Op advies van Jean Heybroek en na goedkeuring van het bestuur kwam er een heavy duty Club Car Carryall 300 met volledig glazen cabine, stalen deuren met glazen schuiframen en een duurzaam lithium accupakket.
De Wekker: “Met deze nieuwe kar hebben we een complete wagen voor marshal werkzaamheden. Door de bullbar en de speciaal door Jean Heybroek gemaakte sidebars is de kar hufterproof. De wielen zijn breder, waardoor er meer grip is op de baan. Verder heeft de kar een korte draaicirkel waardoor hij heel wendbaar is en makkelijk bestuurbaar, ook door de dames in ons marshal team. En met het zwaardere lithiumpakket hebben we twee keer zoveel capaciteit als een normale buggy waardoor we kar ook in de zomer de hele dag kunnen gebruiken. Daarbij kunnen we het lithium accupakket zonder problemen tussentijds bijladen mocht dit nodig zijn. Het lijken allemaal kleine dingen maar ze zijn wel belangrijk.”

Berekend op het werk

Ook de rest van het marshal team is blij met de nieuwe marshalkar: “Deze kar is helemaal berekend op het werk dat we ermee doen. Alle marshals hebben er inmiddels mee gereden en iedereen is enthousiast, hij rijdt geweldig!”

Op de foto: Hans de Wekker (consul en marshal) en Henk van der Sluis (coördinator marshals)

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze Club Car marshalkarren? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Meer informatie?