Klantcase Pieter Vernooij Fruit

Club Car Precedent | Fruitteelt

Fruitteler Pieter Vernooij: "De golfkar gaat hier nooit meer weg."

Over Pieter Vernooij Fruit

Pieter Vernooij Fruit heeft zich gespecialiseerd in de open lucht teelt van appels en peren.
In de boomgaarden in Vleuten groeien onder andere de Conference peer en de Wellant appel.
Pieter Vernooij Fruit bestaat sinds 1963. Het levert rechtstreeks aan verschillende Nederlandse supermarkten en exporteert daarnaast naar enkele andere Europese landen.

Elektrische golfkar

Het is medio november wanneer we eigenaar Pieter Vernooij spreken. Hoewel het fruit is geoogst, hebben zijn collega’s en hij het nog erg druk met de opslag en met onderhoudswerkzaamheden in de boomgaard. Maar voor dit interview maakt hij tijd om op ons verzoek te vertellen over de elektrische golfkar die zijn bedrijf vorig jaar aanschafte. De golfkar – een Club Car Precedent met vier zitplaatsen en een laadbak – wordt inmiddels voor allerlei werkzaamheden gebruikt.

Snelheid en gebruiksgemak

Vernooij: “We hebben de ClubCar nu een jaar maar kunnen nu al niet meer zonder. De golfkar betekent voor ons snelheid en gemak. Dagelijks rijden we meerdere keren heen en weer tussen de boomgaard en het bedrijfsgebouw. Vroeger deden we dat met de tractor of met de fiets. Maar met de golfkar gaat dit veel sneller en gemakkelijker: je rijdt meteen weg zonder ‘m op te hoeven starten. Je stapt makkelijk op en af, spullen die je mee wilt nemen gooi je in de laadbak of je gebruikt de achterbank voor extra passagiers. De golfkar is snel en licht en hij rijdt makkelijk tussen de rijen door, ook bij nat weer. Hiervoor hebben we banden met extra grip op de kar laten zetten. Met regen is de golfwagen trouwens ook een prima plek om even te schuilen als je in de boomgaard bezig bent.”

In goede handen

Pieter Vernooij kwam met de golfkar en met Jean Heybroek in contact tijdens een bezoek aan de Fruitteelt Vakbeurs. “We hadden er een plezierig gesprek met Jean Heybroek. Zij dachten met ons mee en boden ons een gebruikte golfkar aan met een volledig nieuw accupakket, inclusief garantie. Jean Heybroek is officieel importeur en leverancier van Club Car, dat geeft vertrouwen, net als het mooie aanbod dat zij ons hebben gedaan. Wij vinden het contact erg plezierig en voelen ons bij hen in goede handen.”

Meerijden op de kar

Vernooij weet het zeker: de golfkar gaat nooit meer weg. “Er komt er hoogstens nog eentje bij. Als je eenmaal een golfkar hebt, kan je je niet meer heugen dat je ooit zonder hebt gezeten.”

Ook Vernooij’s collega’s kunnen de kar niet meer missen. “Ik herinner me nog goed dat het personeel me vroeg of het wel nodig was om een golfkar aan te schaffen. Nu pakt iedereen ‘m en hoort de golfkar er helemaal bij. Zelfs onze hond Bugsy doet niets liever dan meerijden op de kar!”

Bekijk meer klantcases

Neem contact met ons op

Meer informatie?