Klantcase Tennisvereniging Tie Breakers

Club Car Precedent | Onderhoud tennisbaan

“We wilden verduurzamen en af van de stank en het lawaai.”

Over Tennisvereniging Tie Breakers

Met bijna 1400 leden en 15 tennisbanen is Tennisvereniging Tie-Breakers een van de grootste tennisverenigingen in Amsterdam. De 12 gravelbanen en 3 binnenbanen van T.V. Tie-Breakers liggen op een bijzondere locatie, pal naast het Amsterdamse Flevopark.
Volgens verenigingsmanager Robbert Schmidt bepaalt deze groene plek midden in Amsterdam mede het duurzame en maatschappelijk betrokken karakter van de vereniging. Schmidt: “Met 540 zonnepanelen zijn we volledig energieneutraal, ook hebben we ons machinepark inmiddels voor het overgrote deel vervangen door elektrische alternatieven. Daarnaast hebben we een officieel gecertificeerde ‘gezonde sportkantine’ waar we naast het gebruikelijke assortiment ook verantwoorde alternatieven aanbieden. En om jongeren uit de wijk naar de sport te trekken, mogen kinderen en scholen gratis gebruik maken van onze grote oefenmuur en minibaan.” Dit gebeurt dan ook volop bij de Amsterdamse tennisvereniging, die zoals Schmidt vertelt geen rangen en standen kent: “Je wordt bij ons beoordeeld op wie je bent en wat je doet, niet op wat je in je achterzak hebt zitten.”

Elektrische golfkarren

Als onderdeel van de verduurzaming van het machinepark heeft Tie-Breakers enkele jaren geleden de benzinetractoren vervangen door twee elektrische golfkarren. De baan onderhoudscommissie gebruikt de karren voor verschillende onderhoudstaken. Schmidt: “Het aanvoeren van gravel doen we met de golfkarren, dit wordt dagelijks over de tennisbanen gestrooid. Per jaar verslepen we op deze manier wel 15 ton. Verder gebruiken we de golfwagens voor het slepen en egaliseren van de banen, voor de afvoer van groen en vuil en voor andere klussen zoals het legen van de prullenbakken. En voor ludieke zaken tijdens evenementen. Kinderen vinden het bijvoorbeeld erg leuk om dan een rondje mee te mogen rijden op de golfwagens.”

Schoon en stil

De tennisvereniging is blij met de Club Car golfkarren. Schmidt: “We wilden verduurzamen en van het lawaai af. De elektrische golfkarren zijn zuinig en maken beduidend minder geluid. Dit laatste is voor ons erg belangrijk, want bij tennis moet je de bal kunnen horen. Ook hebben we geen last meer van vieze uitstoot en alle risico’s en gedoe rond de aanvoer en -opslag van benzine.”

Win-win situatie

Tie-Breakers kiest bewust voor langdurige relaties met hun leveranciers. Schmidt: “Met alle commerciële partijen loopt de samenwerking al jaren, of dit nu om de horeca, de baanverlichting of om de golfkarren gaat. Goede service en wederzijds vertrouwen vinden wij enorm belangrijk. Je kunt wel goedkope spullen in China kopen, maar als er zich dan een keer een storing voordoet kan het zomaar weken duren voordat het is opgelost. Dit kunnen wij ons als sportvereniging niet veroorloven.” Daarom kiest de tennisvereniging voor korte lijnen en een beperkt aantal leveranciers. Schmidt: “Wanneer je voor een langdurige samenwerking gaat, ontstaat er een win-win situatie.”

Meer weten? Neem gerust contact met ons op

Bent u benieuwd of een elektrische golfkar interessant is voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor advies of voor een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op

Meer informatie?